De Procedure

Het werving & selectie proces ziet er als volgt uit:

Kennismaking

De opdrachtgever vormt ons vertrekpunt. Wanneer we nog niet eerder met de organisatie of met de specifieke, vacaturehoudende, afdeling hebben samengewerkt, maken we een afspraak om persoonlijk kennis te maken. Het doel van dit gesprek is het verkrijgen van een zo volledig mogelijk beeld van de organisatie/vacaturehoudende afdeling. In het gesprek inventariseren we de exacte wensen met betrekking tot de functie en de gewenste kandidaat. Idealiter vindt dit gesprek plaats met een (P&O) manager van de organisatie en de manager van de afdeling waar de vacature bestaat. Na deze gesprekken zijn wij in staat de haalbaarheid van de procedure in te schatten en het Plan van aanpak te schrijven.

Plan van aanpak

De verantwoordelijke consultant van Independent Hospitality stelt een Plan van aanpak op. Hierin worden alle punten zoals besproken in de werkwijze opgenomen. Dit Plan van aanpak wordt besproken met de opdrachtgever.

Opstellen bedrijfs- en functieprofie

Independent Hospitality stelt aan de hand van de beschikbaar gestelde informatie een bedrijfsprofiel en uitgebreid functieprofiel op. Nadat deze profielen zijn doorgenomen met de opdrachtgever en door hem/haar zijn geaccordeerd, worden deze gebruikt om kandidaten te informeren.

Benaderen van mogelijke kandidaten

Independent Hospitality voert op basis van het bedrijfs- en functieprofiel een marktscan uit en benadert actief mogelijke kandidaten.

wervingsinstrumenten:

  • onze eigen website(s)
  • commerciële vacaturesites (ruim 20) (natuurlijk alleen ingezet in overleg opdrachtgever)
  • advertentieruimte op social networksites (LinkedIn)
  • pro actief inzetten van onze referral actie
  • print advertenties, deze tool gebruiken wij zeer zelden vanwege de zeer slechte ervaringen en scheve prijs/kwaliteitverhouding

search instrumenten

  • onze eigen database met ruim 35.000 kandidaten, 95% hiervan heeft meer dan 2 jaar ervaring
  • het persoonlijke netwerk van onze consultants, en het netwerk van het netwerk
  • commerciële databases
  • proactief benaderen van kandidaten op social network sites
  • “echt” headhunten; het in kaart brengen van een specifieke groep professionals

Selectieronde

Met de geselecteerde kandidaten wordt door consultants van Independent Hospitality een diepgaand persoonlijk gesprek gevoerd waarbij het Curriculum Vitae van de betreffende kandidaat uitgebreid doorgenomen wordt. Daarnaast wordt uitvoerig ingegaan op de wensen en ambities van de kandidaat.

De kandidaat moet op dit moment toe zijn aan een volgende carrièrestap, met persoonlijke ontwikkeling en groei als de belangrijkste drijfveren. Zo zijn we in staat kandidaten te selecteren die qua profiel en instelling optimaal binnen de organisatie van de opdrachtgever passen. In overleg met de opdrachtgever trekken wij de referenties van de kandidaten na.

Voorstellen van de geselecteerde kandidaten

De kandidaat die het beste aansluit bij het (competentie-)profiel en de cultuur van de opdrachtgever, stellen wij met een uitgebreide motivatie voor.

Begeleiding in de procedure

Indien de kandidaten die wij hebben voorgesteld worden uitgenodigd, zullen wij de daaropvolgende procedure intensief begeleiden. Een goede, snelle en eerlijke feedback van en naar beide partijen is hierbij essentieel om de procedure zo optimaal mogelijk te laten verlopen.

Testen

Independent Hospitality beschikt over goede relaties met erkende, onafhankelijke bureaus. Indien gewenst kunnen wij deze inschakelen tijdens de procedure.

Begeleiding na de bemiddeling

Indien de door ons voorgestelde kandidaat bij de opdrachtgever in dienst treedt, nemen wij regelmatig met zowel de opdrachtgever als de kandidaat contact op om te bespreken of alles naar wens verloopt en ons ervan te vergewissen dat door alle partijen de juiste keuze is gemaakt. Hierdoor zijn wij ook in staat om bij vervolgopdrachten nog beter maatwerk te leveren. Hiervoor hebben wij een speciale tool ontwikkeld, “100 dagen gesprek”.
Vacatures zoeken
Independent Recruiters Groep BV gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close